utorak, 17. lipnja 2008.

Programi

U ovoj ću rubrici postati sve programe najbolje u svojoj klasi ,naravno komercijalne i freeware alternative.

Ali uglavnom sve je shareware i naravno dati ću vam linkove i serijske kjlučeve ako je potrebno.

Po kategorizaciji ide ovako:

1-Optimizacija

2-Zaštita Računala

3-Internet Alati

4-P2P

5-CD-DVD Programi

6-Windows Programi i alati za tweak

Opimizacija

Glavni program za ovako nešto je uvjerljivo jedan njemac

Tvrtka Tune Up iz njemačke oduvijek je znala proizvoditi sjajne programe za sveukupnu optimizaciju

Vašega računala a njihov operativac za to je dakako:

Tune Up Utilities 2008

Inače poznat kao:Doktor za Windowse

Za one koji ne znaju o čemu je riječ, TuneUp Utilities je skup različitih specijaliziranih alata koji će vam pomoći kod čišćenja, optimizacije i općenito održavanja Windowsa zdravim. Grafičko sučelje mu je maksimalno intuitivno, a rad se svodi na pokretanje različitih modula koji su smješteni u kategorije kako bi snalaženje bilo još jednostavnije. Osim što nudi brdo različitih sistemskih modula, kao što je onaj za prilagođavanje Windowsa (moguće je konfigurirati opcije koje se tiču grafičkog prikaza, mreže, direktorija…), tu je i TuneUp Styler koji omogućava promjenu ikona i redizajn kompletnog Windows sučelja.

Dakako, ova dva modula su tek vrh ledene sante, a uz njih dolazi i brdo drugih kao što je onaj za čišćenje diskova, Windows registar baze, zatim alata za temeljito deinstaliranje programa, tu je i modul za optimizaciju sustava, upravitelj memorijom, upravitelj procesa, a između ostalog pronaći ćete i editor Windows registar baze namijenjen nešto iskusnijim korisnicima te još zbilja mnogo toga.

Bojite li se eksperimentirati sa svim ovim alatima, strah je sasvim neopravdan jer je malo vjerojatno da će koji alat zabrljati, međutim dogodi li se takvo što, program će napraviti sigurnosne kopije svih postavki, a moguće je vratiti se i na prijašnje stanje koristeći Windowsove povratne točke. Ukoliko vam se pokretanje svakog modula zasebno čini napornim, sigurno ćete znati cijeniti dodatak - 1-Click Maintenance. Nije riječ o posve odvojenom programu koji dolazi uz TuneUp Utilities, već o dodatku koji će pokrenuti nekoliko osnovnih modula koji su namijenjeni čišćenju i optimizaciji računala. Na žalost, nije moguće dodati i druge module, ali je zato vrlo lako namjestiti da se 1-Click Maintenance automatski pokreće u zadano vrijeme. Zanimljivo je da je moguće TuneUp Utilities zaštititi lozinkom kako bi zabranili da ga pokreće netko tko to ne bi smio.

U slučaju da se oni koji imaju prethodnu inačicu nećkaju bi li trebali prijeći na ovu novu (to nas niti ne čudi jer se TuneUp Utilities i prije i sada pokazao vrlo dobrim setom alata, a nema potrebe mijenjati nešto što radi dobro), preporučamo da ipak uzmu u obzir mnoštvo promjena. I to ne samo onih dizajnerskih, jer je napravljeno mnoštvo poboljšanja. Između ostalog, sada može konfigurirati i optimizirati Mozillu Firefox, a pompozno je istaknuto kako popravlja i do 400 posto više grešaka (iako je taj broj vrlo nategnut kada se pogleda istini u oči).

Ovaj je alat u usporedbi s drugima dosta jeftin (25.99)$

Evo linka: http://rapidshare.com/files/79962593/tuning2k8.rar

Serijski Ključ:FM74D-RNK2H-6SSES-66KWN-XGDN2-R5SCQ

Nema komentara: