ponedjeljak, 5. studenoga 2007.

Transformacija Windowsa

Kada kupite racunalo i dovedete ga doma uzbuđeni ste sto ste dobili novo i po vasem misljenju najbolje racunalo bas zato sto je vase.

 

Ali s vremenom kako to obicno biva,vas vam ljubimac dosadi,uvijek isti dizajn iste postavke sve jednako kao i onog dana kad ste ga kupili,nakon nekog vremena dođe vrijeme za promjenu i bolji graficki dizajn.

 

A bolji dizajn dolazi u obliku takozvanih "Transformacijskih paketa".

To su programi koji rade potpuni "makeover" racunala,neki rade toliko dugo da poludite ali onda windowsi zablistalu kad ih ponovno ukljucite mozda vas nakon instaliranja i restarta racunala bude pisalo da je neka datoteka korumpirana,vjerujte nije windowsi vole lagati ta je datoteka samo izmjenjena,npr. ako imate antivirus AVG on ce zabiljeziti koja je tocno datoteka bila promijenjena i ponuditi ce vam opciju:Heal (izlijeciti),i to vam je gotovo,Dolje cu vam ponuditi nekoliko zanimljivih alata za mijenjanje izgleda windowsa ako vam nesto ne bude islo kako treba samo ostavite komentar i kod nekih ce te vidjeti ovu oznaku (#),to znaci da je taj transformacijki paket preporucljivo instalirati tek nakon svjeze reinstalacije windowsa,(bolje da on odmah promijeni neke sistemske datoteke nego kasnije da ih unisti).

 

XP-ize-Program koji je svakom novom inacicom sve bolji i bolji ne mijenja sitemske datoteke tako duboko nego povrsno tako da ne mozete ocekivati cudo vec samo solidno graficko poboljsanje Windowsa Xp, i ne trebate ocekivati nikakve greske u windowsima sve ce vam raditi savrseno kao i prije.

 

Vista Customization Pack 3.6-Ovo je program koji radi onaj makeover koji se iz njegova imena i ocekuje pretvara vase windowse u mocnu simulaciju Windows Viste tj. njezina grafickog sucelja kojeg su Bill Gates i ekipa nazvali "Aero",taj graficki sustav je doista sto se same grafike tice izuzetno mocan i zaista ga je lijepo vidjeti,moram spomenuti ovaj program duboko mijenja sistemske datoteke radi s Windows Service Packom 2.

Napomena:Prije nego sto uopce zapocnete neku radnju s ovim alatom morate iskljuciti Firewall,i Antivirus,zato kada ovaj program obrađuje sistemske datoteke ima nekih koje Firewall zastiti,a antivirus drzi sve datoteke pod nadzorom i zastiti ce ih pod svaku cijenu,zato vodite racuna to je vrlo bitno.

 

# Vista Transformation Pack 6-Ovaj alat po mom misljenju najbolje simulira "Aero" graficki najvise mu je slican i jednostavno uz ovaj alat posumnjamo u to da li nam je vista zbilja potrebna kada imamo skoro tocnu presliku Microsoftog operativca sve je tocno u milimetar pogođeno,u ovom pogledu nema zamjerki.

A sada ono lose da bi dobili ovako ujednaceni izgled viste morate i duboko zaviriti u ovaj program,preporucujem da ovaj transformacijski paket instalirate tek nakon svjeze instalacije windowsa,jer je u dusi taj program izuzetno kompliciran,ali nevjerojatno nalikuje na vistu.

 

Vista Inspirat Brico Pack-Ovaj program je u potpunosti siguran zato sto on pristupa potpuno drugacije transformaciji i zbog toga je i ne imitira u putpunosti to ce te vidjeti nakon same instalacije pogledajte razliku u izgledu gumba start,dakle ovaj je alat potpuno siguran i nema nikakvih opasnosti.

 

Fedora Transformation Pack-Ovaj program je drukciji od svih dosad nabrojenih ovaj program ima prekrasno graficko sucelje koje nema veze s vistom vec jednim drugim operativnim sustavom  po imenu Linux vjerujte i ja sam bio iznenađen  ali pa sam ga instalirao i dan danas ga imam,program je po izgledu naprosto savrsen bez ikakvih mana u izgledu,ako ste se dvoumili biste li presli na linux ovaj ce vas program nagnati da to i ucinite,istina malo mijenja sistemske datoteke ali to je nista u usporedbi s vistinim simulatorima,koji mijenjaju puno vise nego ovaj,kao sto pise na web stranicama fedore uđite u prekrasni svijet pingvina ipak je pingvin zastitni znak linuxa sjajan logo zar ne.

 

Tako eto to bi vam bili neki od mnostva programa koji mijenjaju izgled vaseg racunala ali znam da nemate nikakvih ogranicenja brzo ce te vi isprobati sve ove sjajne maškare po mom misljenju kada gledamo grafiku najbolji su Vista Transformation pack 6,koji je odlicna zamjena za vistu i Fedora Transformation Pack,koji je sjajna zamjena za nasega najdrazem nam pingvina,linuxa koji bi uskoro s ovakvom popularnosti mogao doci do velike slave bas kao i windows.

Nema komentara: